Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Cebulę pokroić w pióra, rozgrzać patelnie. Podsmażyć, następnie dodać cukier, podsmażać, aż do czasu rozpuszczenia cukru i skarmelizowania cebuli. Cebulkę przełożyć do miski. Na patelni roztopić łyżkę masła. W osobnej misce roztrzepać jajka z mlekiem, solą i pieprzem na puszystą masę.
Masę jajeczną przelać na patelnie. Pozostawić na 2 minuty. Kiedy białko zacznie się ścinać, wyłożyć ser kozi, karmelizowaną cebulę oraz roszponkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć przez kolejną minutę pod przykryciem. Wyłożyć na talerz złożyć na pół, podawać ze świeżymi warzywami i pieczywem.
Dodaj komentarz