Omlet z kozim serem, karmelizowaną cebulką i roszponką

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 duże jajka
  • - 2 czerwone cebule
  • - 2 łyżki mleka
  • - 50 g sera koziego
  • - 50 g świeżej roszponki
  • - 1 łyżka masła
  • - sól i pieprz
  • - 2 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę pokroić w pióra, rozgrzać patelnie. Podsmażyć, następnie dodać cukier, podsmażać, aż do czasu rozpuszczenia cukru i skarmelizowania cebuli. Cebulkę przełożyć do miski. Na patelni roztopić łyżkę masła. W osobnej misce roztrzepać jajka z mlekiem, solą i pieprzem na puszystą masę.



Krok 2

Masę jajeczną przelać na patelnie. Pozostawić na 2 minuty. Kiedy białko zacznie się ścinać, wyłożyć ser kozi, karmelizowaną cebulę oraz roszponkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć przez kolejną minutę pod przykryciem. Wyłożyć na talerz złożyć na pół, podawać ze świeżymi warzywami i pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.