Paprykarz cielęcy

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Średnie

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten

Składniki

Składniki:

- 1 kg cielęciny

- 3 łyżki oleju

- 1 i 1/2 cebuli

- 1 łyżka soli

- 1/2 szklanki śmietanki Łaciatej 18%

- 10 ml soku cytrynowego

- 20 g papryki w proszku

- 50 g mąki

Przygotowanie

Krok 1

  • Cielęcinę kroimy na kawałki, posypujemy mąką i solą, a następnie lekko przyrumieniamy na patelni, a potem przekładamy do garnka.

Krok 2

  • Cebulę kroimy w plastry i dodajemy do mięsa. Patelnię lekko płuczemy i tą wodą zalewamy mięso w garnku. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu.

Krok 3

  • Mięso doprawiamy papryką w proszku.

Krok 4

  • Na koniec dodajemy śmietankę Łaciatą i kropimy sokiem cytrynowym. Podajemy np. z lanymi kluskami.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0