Idealny pomysł na pyszne rozpoczęcie dnia! Pożywny, smaczny, ciekawie prezentujący się omlet z krewetkami, podany ukochanej osobie – lepiej być nie może.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Skorupiaki
Ze śmietanką
Jajka roztrzepujemy ze śmietanką Łaciatą i mąką. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Jeśli mamy mrożone krewetki, to rozmrażamy je w zimnej wodzie przez 15 minut. Możemy je następnie obrać z pancerzyków. Krewetki podsmażamy lekko na maśle, aż się zarumienią. Szczypiorek drobno kroimy.
Masę jajeczną wylewamy na patelnię i podmażamy z obu stron. Zdejmujemy delikatnie na talerz, do środka dodajemy usmażone krewetki. Posypujemy całość posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj komentarz