Śniadanie we włoskim stylu, idealne na jesienny poranek. Pesto bazyliowe w połączeniu z serem i chrupiącym pieczywem to przepis na idealny początek dnia.
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek kroimy drobno.
Do jajek dodajemy szczypiorek, paprykę pokrojoną, starty ser i przyprawy. Masę z jajek wylewamy do 8 silikonowych foremek na muffinki (do ok ¾ wysokości). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Muffinki pieczemy przez 20-25 minut. Wyciągamy z piekarnika i podajemy.
Jeśli nie lubisz zbyt ostrych potrwa, zamień ostrą paprykę wędzoną na słodką.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2018-01-02 16:45:00
Na pewno wypróbuję ten przepis :)
Odpowiedz