Delikatna kremowa zupa pomidorowa

Delikatna kremowa zupa pomidorowa to propozycja idealna na obiad w gronie najbliższych. Nie jest trudna w przygotowaniu, a smakuje wybornie. Z pewnością zachwyci domowników.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • - 600 g pomidorów pokrojonych
  • - 150 ml Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżka masła
  • - 1 łyżka rozmarynu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozpuszczamy masło, na którym dusimy pomidory przez ok. 10 minut. Następnie doprawiamy je solą i pieprzem.



Krok 2

Do pomidorów dodajemy bulion warzywny. Całość gotujemy przez kolejne 15 minut.



Krok 3

Wywar pomidorowy miksujemy przy pomocy blendera.



Krok 4

Do garnka z pomidorówką dodajemy śmietankę Łaciatą. Całość podgrzewamy jeszcze przez chwilkę. Przed samym podaniem do zupy dodajemy rozmaryn.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

KUCHARECZKA

Opublikowany: 2018-03-18 22:09:00

Bardzo dobra zupka

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.