opieńki smazone na maśle

Autor:

mileneczka5

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • świeże opieńki około 15 młodych kapeluszy,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz szczypta majeranku,
  • świeza natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Opieńki oczyszczamy i odcinamy zdrowe dorodne kapelusze. Płuczemy i gotujemy w wodzie z solą, około 3 minut od zagotowania. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Zostawiamy do odparowania i przestygnięcia. Na rozgrzaną patelnię dajemy niewielką ilość masła. Na maśle smazymy z obu stron kapelusze opienek . .Przekładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.