Ośmiornica z ziemniakami

Szybko, smacznie i zdrowo. Ośmiornica z ziemniakami to połączenie kuchni polskiej i azjatyckiej. Bardzo oryginalny i smaczny przepis

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg ośmiornicy,
  • 1 kg ziemniaków,
  • garść natki pietruszki + odrobina do posypania,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka soli,
  • ½ łyżeczki pieprzu,
  • 1 cebula,
  • 3 łyzki masła

Przygotowanie

Krok 1

Ośmiornicę kroimy w małe kawałki i gotujemy w wodzie z dodatkiem liścia laurowego, cebuli, czosnku, natki pietruszki, soli i pieprzu.



Krok 2

Ziemniaki obieramy, kroimy w mniejsze fragmenty i gotujemy w osolonej wodzie.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy ziemniaki i ośmiornicę. Razem obsmażamy 1 minutę. Podajemy posypane natką z pietruszki.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.