Smażona wieprzowina z warzywami

Wieprzowina idealnie współgra z różnymi warzywami. Im bardziej kolorowe danie tym smaczniejsze. Moc smaków i witamin na jednym talerzu. Przepis koniecznie do wypróbowania.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 6 łyżek oleju
  • 1 natka pietruszki
  • ½ szklanki wody

Przygotowanie

Krok 1

Łopatkę myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, papryką, pieprzem i odstawiamy na 15 minut.



Krok 2

Kroimy w kostkę paprykę, cukinię i marchewkę. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek oraz cebulę obieramy i drobno kroimy.



Krok 3

Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso. Dodajemy cebulę, paprykę, marchewkę, cukinię i czosnek. Posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki, podlewamy ½ szklanki wody i dusimy ok. 25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.