Wieprzowina idealnie współgra z różnymi warzywami. Im bardziej kolorowe danie tym smaczniejsze. Moc smaków i witamin na jednym talerzu. Przepis koniecznie do wypróbowania.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Łopatkę myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, papryką, pieprzem i odstawiamy na 15 minut.
Kroimy w kostkę paprykę, cukinię i marchewkę. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek oraz cebulę obieramy i drobno kroimy.
Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso. Dodajemy cebulę, paprykę, marchewkę, cukinię i czosnek. Posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki, podlewamy ½ szklanki wody i dusimy ok. 25 minut.
Dodaj komentarz