Dziś przedstawiamy Ci hot dogi, czyli klasyka kuchni amerykańskiej, w pikantnej wersji z dużą ilością świeżych warzyw. Idealny pomysł na lekki obiad lub kolację. Oczywiście jeśli nie jesteśmy fanami ostrości, papryczkę jalapeño można pominąć lub wymienić na przykład na ogórki kiszone.
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Bez laktozy
Ogórka i sałatę umyć, a następnie dokładnie osuszyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ogórka i pomidora pokroić w plasterki.
Parówki ugotować w wodzie.
Bułki naciąć do ¾ wysokości i podpiec w piekarniku lub opiekaczu.
Wnętrze każdej bułki wyłożyć liściem sałaty karbowanej. Następnie na ścianki położyć plastry pomidora i ogórka, a na środek parówkę. Posypać czerwoną cebulą. Polać ketchupem i musztardą. Na samej górze ułożyć po 2 plasterki (lub więcej) papryczki jalapeño. Opcjonalnie posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Smacznego!
Dodaj komentarz