Hot dogi z warzywami na ostro

Dziś przedstawiamy Ci hot dogi, czyli klasyka kuchni amerykańskiej, w pikantnej wersji z dużą ilością świeżych warzyw. Idealny pomysł na lekki obiad lub kolację. Oczywiście jeśli nie jesteśmy fanami ostrości, papryczkę jalapeño można pominąć lub wymienić na przykład na ogórki kiszone.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 bułki do hot dogów
  • 4 parówki dobrej jakości
  • 8 plasterków (lub więcej) marynowanej papryczki jalapeño
  • 4 liście sałaty karbowanej
  • 1 pomidor
  • ½ zielonego ogórka
  • ½ czerwonej cebuli
  • ketchup pikantny
  • musztarda

Opcjonalnie:

  • garść posiekanej natki pietruszki lub kolendry

Przygotowanie

Krok 1

Ogórka i sałatę umyć, a następnie dokładnie osuszyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Ogórka i pomidora pokroić w plasterki.



Krok 2

Parówki ugotować w wodzie.



Krok 3

Bułki naciąć do ¾ wysokości i podpiec w piekarniku lub opiekaczu.



Krok 4

Wnętrze każdej bułki wyłożyć liściem sałaty karbowanej. Następnie na ścianki położyć plastry pomidora i ogórka, a na środek parówkę. Posypać czerwoną cebulą. Polać ketchupem i musztardą. Na samej górze ułożyć po 2 plasterki (lub więcej) papryczki jalapeño. Opcjonalnie posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.