Ostre krewetki z grilla

Danie idealne dla miłośników ostrej, pikantnej kuchni. Ostre krewetki z grilla to przystawka idealna – pobudza apetyt na dalsze dania.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 16 dużych krewetek
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki obtaczamy w marynacie i odstawiamy na 30 minut.



Krok 2

Krewetki obtaczamy w marynacie i odstawiamy na 30 minut.



Krok 3

Po tym czasie nabijamy po 4 krewetki na patyczki do szaszłyków i grillujemy przez 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.