Owsianka z malinami i jagodami z piekarnika

Pyszna i prosta w przygotowaniu pieczona owsianka. Na pewno zasmakuje Twoim domownikom. Możesz dodać do niej owoce, które lubisz najbardziej.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 3/4 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki mleka Łaciate 3,2%
  • ¼ szklanki jogurtu greckiego Mlekpol
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • ½ szklanki malin
  • ½ szklanki jagód

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 180°C. Do miski dodaj mleko, jogurt, jajko i cukier. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj płatki owsiane, jagody i maliny.



Krok 2

Gotową masę przełóż do naczynia żaroodpornego. Naczynie włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 min.



Krok 3

Po tym czasie wyciągnij owsiankę z piekarnika i ostudź. Możesz podać ją z ulubionymi owocami oraz serkiem mascarpone. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.