Owsianka z mlekiem migdałowym i bananem

Owsianka to pyszne i łatwe w przygotowaniu śniadanie dla każdego. Smakuje dzieciom jak i dorosłym. W tej wersji zamiast mleka tradycyjnego jest mleko migdałowe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 łyżki płatków owsianych
  • - ok. 180 ml mleka migdałowego
  • - 1/3 banana

Przygotowanie

Krok 1

Mleko migdałowe zagotowujemy w garnku. Dodajemy płatki owsiane i gotujemy, aż owsianka zgęstnieje (kilka minut) cały czas mieszając.



Krok 2

Banana kroimy w plastry.



Krok 3

Gotową owsiankę przekładamy do miski i układamy banana. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.