Składniki:

  • 2 filety z pangi (każdy przekrojony na pół)
  • 2 plasterki sera żółtego
  • ½ szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 5 łyżek masła Łaciate do smażenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • Garść świeżego koperku
  • ¼ szklanki wody

Przygotowanie

Krok 1

Filety solimy, a z mąki, bułki tartej, papryki, pieprzu i koperku przygotowujemy panierkę. Na każdy kawałek ryby kładziemy plaster sera i przykrywamy drugim kawałkiem, a następnie obtaczamy w jajku i panierce.



Krok 2

Filety smażymy na maśle. Na patelnię wlewamy ¼ szklanki wody, przykrywamy i dusimy do miękkości.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.