Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody i zostawiamy na 5 minut.
Do rondelka wlewamy mleko, śmietankę, cukier oraz cukier waniliowy. Podgrzewamy cały czas mieszając do momentu, aż cukier się rozpuści. Podgrzewamy dalej, dopóki mleko ze śmietanką nie zaczną się lekko gotować przy brzegach.
Natępnie zdejmujemy rondelek z palnika i dodajemy żelatynę oraz rum. Dokładnie mieszamy tak, by żelatyna całkowicie się rozpuściła.
Wlewamy masę do filiżanek i zostawiamy do całkowitego wystudzenia.
Wstawiamy na noc do lodówki.
Podajemy na przykład z musem lub sokiem owocowym.
Dodaj komentarz