Batoniki jogurtowe

Po jogurt warto sięgać codziennie, szczególnie w upały. Świetnie orzeźwia i nie obciąża układu pokarmowego. Przepis jest prosty i bardzo pyszny.

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • duży jogurt typu greckiego
  • cukier puder (do smaku)
  • garść truskawek ( lub kiwi, mango, borówki )
  • łezki czekoladowe (ok 3 łyżki)

Przygotowanie

Krok 1

Płaskie naczynie (np. blaszkę do pieczenia) wyłóż folią spożywczą. Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na mniejsze kawałki.



Krok 2

Jogurt grecki wymieszaj z cukrem, wylej całość na blaszkę. Dodaj do jogurtu truskawki, delikatnie wciśnij je palcami. Następnie posyp je łezkami czekoladowymi.



Krok 3

Wstaw całość do zamrażalnika na co najmniej 3 godziny.



Krok 4 

Serwuj batoniki łamiąc je na nieregularne kawałki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.