Panna cotta z czerwoną porzeczką

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Panna cotta:

  • 350 ml śmietanki Łaciata 30%,
  • 150 ml mleka Łaciate,
  • 4 łyżki cukru,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • 1 laska wanilii

Mus z czerwonej porzeczki:

  • 3 szklanki czerwonej porzeczki,
  • 4 łyżki cukru,
  • 3 łyżki żelatyny

Przygotowanie

Panna cotta:

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietankę oraz mleko przelać do rondelka, dodać cukier oraz wydrążone ziarenka z wanilii i laskę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wyjąć laskę wanilii. Dodać żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Masę ostudzić, przelać do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia.



Mus z czerwonej porzeczki:

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Porzeczki oczyścić, rozdrobnić blenderem i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się ziarenek. Dodać cukier oraz żelatynę i całość dokładnie wymieszać. Mus wylać na warstwę waniliową i odstawić do lodówki do stężenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.