1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukry, miksujemy chwilę, następnie dokładamy żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksujemy na średnich obrotach, tylko do połączenia składników. Papier smarujemy cienką warstwą oleju, nakładamy ciasto i rozprowadzamy na kształt owalu. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy do uzyskania złotego koloru, tak o koło 8 - 9 minut. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, delikatnie odrywamy placuszki od papieru, lekko zginamy i tak zostawiamy w tej pozycji do całkowitego ostygnięcia.
2. W tym czasie ubijamy śmietankę z serkiem mascarpone i cukrem pudrem.
3. Omleciki kolejno napełniamy ubitą masą, wtapiamy w masę maliny. Wierzch posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy malinami, smacznego :)
Dodaj komentarz