Pigwa do herbaty

Jest to pyszny i oryginalny zamiennik cytryny do herbaty. Jeśli używasz na co dzień cytryny, musisz wypróbować ten przepis.

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg owoców pigwy
  • - 350 g cukru

Przygotowanie

Krok 1

Owoce umyć, ale nie obierać ze skórki, jedynie sunąć gniazda nasienne. Pigwę pokroić w cienkie wiórki.



Krok 2

Pokrojoną pigwę przesypać cukrem, wymieszać, odstawić na 2-3 godziny. Gdy pigwa puści sok, wraz z wiórkami przełożyć wszystko do małych lub większych słoiczków.



Krok 3

Słoiczki wstawić do szerokiego garnka, zalać do 2/3 wysokości słoików. Gotować pod przykryciem 20 minut. Pigwę podawać po łyżeczce do herbaty zamiast cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.