Ryż z pieczarkami

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Powrót do szkoły


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

grzyby

  • Składniki:,
  • ok 4 - 5 sztuk pieczarek ,
  • cukinia - może być grilowana ,
  • oliwa ,
  • szklanka ugotowanego ryżu - najlepszy (bo najzdrowszy) brązowy ,
  • śmietanka łaciata

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowanie: nasze pieczarki obieramy i kroimy w grubą kostkę w garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pieczarki gdy są przyrumienione , dodajemy cukinię i dokładnie mieszamy następnie dodajemy ryż i po wymieszaniu przekładamy do słoika delikatnie mieszamy z kilkoma (2-3 łyżeczkami) śmietanki



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.