Parówkowe mumie

: Zastanawiasz się nad przekąską imprezową? Nie ma nic prostszego niż przygotowanie mumii z ciasta francuskiego.

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 frankfurterek, ew. parówek
  • 1 duże opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200°C. Ciasto francuskie kroimy na paski. Frankfurterki owijamy ciastem francuskim tak, by zostawić miejsce na oczy.



Krok 2

Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min.



Krok 3

Teraz pora przyozdobić mumie. W miejsce oczu kładziemy pokrojony w kółka czosnek. Wciskamy w kiełbaskę. Ziarenka pieprzu umieszczamy w miejscu źrenicy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.