Parówkowe mumie

Zastanawiasz się nad przekąską imprezową? Nie ma nic prostszego niż przygotowanie mumii z ciasta francuskiego.

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 frankfurterek, ew. parówek
  • 1 duże opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • ziarenka czarnego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastaw piekarnik na 200°C. Ciasto francuskie pokrój na paski. Frankfurterki owiń ciastem francuskim tak, by zostało miejsce na oczy.



Krok 2

Parówki w cieśnie połóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na ok. 20 min.



Krok 3

Teraz pora przyozdobić mumie. W miejsce oczu połóż pokrojony w kółka czosnek. Wciśnij w kiełbaskę. Ziarenka pieprzu umieść w miejscu źrenicy. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.