Deser charakteryzujący się kremowym smakiem panna cotty i mocą zielonej herbaty. Pyszny i prosty w wykonaniu.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Podgrzewamy połowę porcji mleka, rozpuszczamy w nim żelatynę. Całość mieszany, aby uniknąć powstawania grudek.
Pozostałą część mleka, śmietankę Łaciatą oraz cukier gotujemy na małym ogniu, dodajemy proszek herbaciany oraz pokruszoną białą czekoladę. Dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy i zostawiamy do przestygnięcia.
Dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy i zostawiamy do przestygnięcia.
Przelewamy całość do foremek, zostawiamy do przestygnięcia. Po około 2 godzinach wyjmujemy z foremek, dodajemy wiórki czekoladowe do dekoracji.
Najlepsze będzie użycie foremek silikonowych, z których łatwo wyjdzie zastygnięta masa.
Dodaj komentarz