Pascha z bakaliami

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g Twarogu sernikowego Mlekpol
  • 100 g miękkiego masła Mazurski Smak
  • 70 ml śmietanki Łaciatej 30%
  • 50g cukru pudru
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 50 g orzechów włoskich lub migdałów

Przygotowanie

Przygotowanie:

Orzechy podprażyć na suchej patelni, a następnie razem ze skórką pomarańczową posiekać. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę, dodawać stopniowo twaróg i śmietankę. Zmiksować na gładką masę. Dodać bakalie do masy i wymieszać. Masę przełożyć do foremki wyłożonej gazą, wierzch również przykryć gazą. Obciążyć całość talerzem i wstawić na noc do lodówki. Udekorować miąższem z pomarańczy przed podaniem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.