Pascha z bakaliami

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g twarogu sernikowego Mlekpol 18% w wiaderku
  • 100 g masła Mazurski Smak
  • 70 ml śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 50 g orzechów włoskich lub migdałów
  • pomarańcze

Przygotowanie

Krok 1

Orzechy podpraż na suchej patelni. Wystudź je, a następnie posiekaj razem ze skórką pomarańczową.



Krok 2

Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy stopniowo dodawaj twaróg i śmietankę. Zmiksuj do połączenia składników. Następnie do masy dodaj bakalie i wymieszaj.



Krok 3

Masę przełóż do foremki wyłożonej gazą, wierzch również przykryj gazą. Obciąż całość talerzem i wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem udekoruj cząstkami pomarańczy. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.