Zupa paprykowo-pomidorowa

Pyszna zupa paprykowo-pomidorowa to wyśmienite danie dietetyczne, polecane dla każdego. Zupa bezmięsna, tania i łatwa w przygotowaniu. Nic dodać, nic ująć – tylko ugotować i zjeść.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 czerwone papryki
  • 1 papryczka chili
  • 1 natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 l naturalnego bulionu warzywnego

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę i papryczkę chili kroimy w kostkę.



Krok 2

Na rozgrzanym na głębokiej patelni oleju szklimy cebulę i czosnek, po czym dodajemy pozostałe warzywa. Całość smażymy.



Krok 3

Wszystko zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze przez kilka minut.



Krok 4

Do zupy dodajemy przyprawy i całość przyozdabiamy posiekanymi drobno liśćmi pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.