Pyszna zupa paprykowo-pomidorowa to wyśmienite danie dietetyczne, polecane dla każdego. Zupa bezmięsna, tania i łatwa w przygotowaniu. Nic dodać, nic ująć – tylko ugotować i zjeść.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Marchewkę, cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę i papryczkę chili kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym na głębokiej patelni oleju szklimy cebulę i czosnek, po czym dodajemy pozostałe warzywa. Całość smażymy.
Wszystko zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy jeszcze przez kilka minut.
Do zupy dodajemy przyprawy i całość przyozdabiamy posiekanymi drobno liśćmi pietruszki.
Dodaj komentarz