Pasta jajeczna z koperkiem i curry

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 pęczek koperku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka rozgnieść widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.



Krok 2

Dodać posiekany koperek, majonez, musztardę, curry oraz paprykę ostrą. Dokładnie wymieszać.



Krok 3

Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem wstawić do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.