Chłodnik z awokado i ogórka

Pyszny, orzeźwiający chłodnik z awokado i ogórka to świetny pomysł na gorące, letnie dni. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i posmakuje każdemu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 awokado
  • - 1 długi ogórek szklarniowy
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 szklanka Śmietanki Łaciatej 30%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka kolendry
  • - 1 pęczek kopru
  • - 1 łyżka oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Ogórek myjemy i kroimy w kostkę. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, a miąższ wybieramy łyżeczką.



Krok 2

Ogórek obsmażamy chwilę na oliwie. Dodajemy bulion, posiekany koper, kolendrę i przyprawy. Dusimy kolejne 5 minut. Dodajemy awokado i blendujemy. Dodajemy śmietankę Łaciatą i mieszamy delikatnie.



Krok 3

Przed podaniem schładzamy. Możemy ozdobić krem kawałkami awokado albo plasterkami ogórka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.