Pasta jajeczna z majonezem i szczypiorkiem

Mimo że sklepach dostępności produktów oszałamia, czasem chce się pewnej odmiany w menu. Domowe pasty to ciekawe urozmaicenie codziennej kulinarnej rutyny.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 4-5 ugotowanych jajek
  • ¼ pęczka szczypiorku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • sól
  • pieprz
  • konfitura z żurawiny

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane jajka obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki lub drobno szatkujemy i przekładamy do głębokiej miseczki.



Krok 2

Do jajek dodajemy majonez, śmietankę Łaciatej, drobno pokrojony szczypiorek i mieszamy widelcem, by składni dokładnie połączyły się ze sobą.



Krok 3

Pastę jajeczną doprawiamy do smaku i przekładamy do salaterki lub bezpośrednio nakładamy na kanapki i dekorujemy pozostałym szczypiorkiem i konfiturą z żurawiny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.