Domowej roboty pasty są zawsze zdrowsze ponieważ mamy kontrolę nad jakością użytych do ich przygotowania składników. Stanowią też ciekawe urozmaicenie codziennej diety. Z pewnością zasmakują nawet największym niejadkom.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Upieczone zimne mięso, obraną czerwoną cebulę, kiszonego ogórka i natkę pietruszki, siekamy jak najdrobniej.
Pokrojone składniki przekładamy do głębszej miseczki, dodajemy majonez, śmietankę Łaciatą, pieprz i słodką paprykę w proszku, doprawiamy solą do smaku i mieszamy dokładnie ze sobą.
Mięsną pastą smarujemy kanapki, dekorujemy resztą poszatkowanej cebulki i natki pietruszki. Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.
Dodaj komentarz