Roladki z żółtym serem

Pyszne danie, które sprawdza się o każdej porze roku. Może stanowić przekąskę, może również być częścią dania głównego. Posmakuje każdemu. Uwielbiają je zwłaszcza dzieci.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 100 g żółtego sera Mlekpol
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ szklanki bułki tartej
  • 4 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Filety myjemy, osuszamy i rozbijamy. Ser kroimy w 4 słupki i układamy po 1 kawałku na środku każdego kotleta. Zwijamy w roladki.



Krok 2

Jajko mieszamy z solą i pieprzem. Roladki obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.



Krok 3

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.