Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 bakłażan
  • 70 gram szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Przygotowanie:

Bakłażana myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w plastry o grubości około 1 centymetra. Układamy plastry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Rozdrabniamy bakłażana w rozdrabniaczu razem ze szpinakiem. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i przed podaniem schładzamy w lodówce.



Wskazówki

Taka pasta to pomysł na zdrowe i smaczne smarowidło do pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.