Pasta z wędzonego łososia i śmietankowego serka

Wędzony łosoś ma charakterystyczny aromat i smak. Idealnie sprawdzi się jak główny składnik past kanapkowych.

Osób: 2-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 70 g wędzonego łososia
  • 100 g serka śmietankowego Łaciaty naturalny
  • 1 Śmietanka UHT Łaciata 18%
  • ¼ pęczka koperku
  • 1-2 łyżeczki majonezu chrzanowego
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Do głębszej miseczki wkładamy rozdrobniony ser i wędzonego łososia. Składniki rozcieramy na masę przy pomocy widelca.



Krok 2

Dodajemy 2 łyżeczki majonezu chrzanowego, odrobinę soli, pieprz i niezbyt drobno posiekany koperek oraz tyle śmietanki Łaciatej, by po zmieszaniu powstała gęsta pasta, którą łatwo będzie można rozsmarować na kanapkach.



Krok 3

Pastę rozsmarowujemy na kanapkach z ciemnego, pełnoziarnistego pieczywa i dekorujemy gałązką koperku.



Wskazówki

Uwaga z solą, wędzony łosoś jest dość słony!

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.