Schab w sosie serowo-pieczarkowym

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Średnie

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego

Składniki

Składnik:

- 500 g schabu

- 150 g pieczarek

- 1 cebula

- 2 ząbki czosnku

- 4 serki topione pieczarkowe

- 3 łyżki śmietanki Łaciatej 18%

- 50 g parmezanu

- 1 pęczek natki pietruszki

- 1 łyżeczka soli

- ½ łyżeczki pieprzu

- 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1
  • Schab kroimy w kostkę. Następnie przyprawiamy go solą i pieprzem, po czym obsmażamy na patelni na oliwie.
Krok 2
  • Do schabu dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy razem, aż cebula się zeszkli.
Krok 3
  • Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, serki topione, śmietankę Łaciatą 18% i przyprawy. Razem dusimy przez ok. 5-10 minut. Dodajemy tarty parmezan i mieszamy.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0