Schab w sosie serowo-pieczarkowym

Smaczne danie obiadowe dla całej rodziny. Znika z talerzy w tempie ekspresowym. Schab jest bardzo delikatny. Potrawa posmakuje każdemu.

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składnik:

  • - 500 g schabu
  • - 150 g pieczarek
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 4 serki topione pieczarkowe
  • - 3 łyżki śmietanki Łaciatej 18%
  • - 50 g parmezanu
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu
  • - 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1
Schab kroimy w kostkę. Następnie przyprawiamy go solą i pieprzem, po czym obsmażamy na patelni na oliwie.

Krok 2
Do schabu dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy razem, aż cebula się zeszkli.

Krok 3
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, serki topione, śmietankę Łaciatą 18% i przyprawy. Razem dusimy przez ok. 5-10 minut. Dodajemy tarty parmezan i mieszamy.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.