Pasta z wędzonego łososia z serkiem mascarpone, ogórkiem i koperkiem - na ostro

Prosta pasta kanapkowa z wędzonym łososiem i mascarpone. Smaczne i ciekawe połączenie.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 150 g wędzonego łososia
  • - 100 g serka mascarpone
  • - 1 ogórek kiszony
  • - 2-4 kremowej Śmietanki Łaciatej 30%
  • - 1-2 łyżki drobno posiekanego koperku + do dekoracji
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - ¼ łyżeczki czerwonego mielonego pieprzu Cayenne

Przygotowanie

Krok 1

Łososia siekamy bardzo drobno. Ogórka kroimy bardzo drobno.



Krok 2

Mascarpone mieszamy ze śmietanką Łaciatą, ogórkiem i koperkiem. Całość łączymy z łososiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

. Dekorujemy gałązką koperku.



Wskazówki

Pastę można podać ze słonymi ciastkami lub tostami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.