Masło czosnkowe

Masło smakowe to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego masła. Warto je przygotować w domu.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g masła Mazurski Smak
  • 3-4 ząbki czosnku
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Obrany, surowy czosnek przeciskamy przez praskę i ucieramy w misce z masłem. Dodajemy posiekany szczypiorek i posiekaną natkę pietruszki, mieszamy.



Krok 2

Wstawiamy do lodówki na 15 minut.



Krok 3

Masło czosnkowe może być przechowywane w lodówce w zamkniętym szczelnie słoiku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.