Pavlowa

Autor:

Agnieszka Aga

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 4 białka kurze
  • 200g drobnego cukru
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

dodatkowo

  • śmietanka 36% Łaciata
  • serek mascarpone
  • owoce do dekoracji

Przygotowanie

Wykonanie

Białka ubić na sztywną pianę dodawać stopniowo cukier, ubijać ok 10 min . Następnie już na najmniejszych obrotach miksera dodać skrobię i sok z cytryny. Wymieszać. Wyłożyć na papier do pieczenia. Piec 25 min w temperaturze 120 st następnie zmniejszyć piekarnik do 100 st i piec następne 3 godziny. Po upieczeniu zostawić na 20 min w piekarniku. Ubić śmietanę 36%, dodać serek mascarpone wymieszać, masę wyłożyć na beze udekorować owocami. Ja jeszcze polałam beze lekko sokiem rozmieszane z dżemem malinowym.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.