Pieczarki faszerowane kurczakiem, papryką i serem

Idealnie prezentująca się na talerzu, smaczna i ciekawa przystawka, która będzie z pewnością hitem każdej imprezy - pieczarki faszerowane kurczakiem, papryką i serem to zdecydowanie jeden z przepisów, do których się wraca.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 500 g dużych pieczarek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 50 g sera żółtego
  • 1 szczypiorek
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki dokładnie myjemy i wycinamy z nich ogonki. Ogonki z pieczarek i cebulę drobno kroimy i szklimy na oleju. Studzimy.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Filet z kurczaka tniemy bardzo drobno, dodajemy cebulkę z nóżkami z pieczarek, drobno pokrojoną paprykę i drobno pokrojony ser żółty i przyprawiamy. Całość mieszamy.



Krok 3

Tak otrzymanym farszem faszerujemy pieczarki i wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i startym żółtym serem i zapiekamy przez ok. 35 minut.



Wskazówki

Dla zachowania koloru pieczarek skrop je odrobiną soku z cytryny.

Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-21 14:02:00

Świetna przekąska, smaczna i kolorowa.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.