Idealnie prezentująca się na talerzu, smaczna i ciekawa przystawka, która będzie z pewnością hitem każdej imprezy - pieczarki faszerowane kurczakiem, papryką i serem to zdecydowanie jeden z przepisów, do których się wraca.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Pieczarki dokładnie myjemy i wycinamy z nich ogonki. Ogonki z pieczarek i cebulę drobno kroimy i szklimy na oleju. Studzimy.
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Filet z kurczaka tniemy bardzo drobno, dodajemy cebulkę z nóżkami z pieczarek, drobno pokrojoną paprykę i drobno pokrojony ser żółty i przyprawiamy. Całość mieszamy.
Tak otrzymanym farszem faszerujemy pieczarki i wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i startym żółtym serem i zapiekamy przez ok. 35 minut.
Dla zachowania koloru pieczarek skrop je odrobiną soku z cytryny.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-21 14:02:00
Świetna przekąska, smaczna i kolorowa.
Odpowiedz