Pieczarki z serem zawijane w boczek

Ciekawa przystawka, która z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Jej zaletą jest to, że nie wymaga godzin spędzonych w kuchni, a prezentuje się bardzo efektownie. Najlepiej od razu zrobić z podwójnej porcji!

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 20 pieczarek
  • 40 g sera mozzarella Mlekpol w kostce
  • 20 cienkich plastrów boczku
  • 2 łyżki oleju do natłuszczenia naczynia żaroodpornego

Przygotowanie

Krok 1

Z pieczarek usuwamy nóżki. Mozzarellę kroimy w kostkę.



Krok 2

Do każdego kapelusza pieczarek wkładamy kostkę mozzarelli i całość zawijamy w plasterek boczku, a następnie spinamy wykałaczką.



Krok 3

Koreczki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.



Krok 4

Podajemy na ciepło. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.