Roladki z serkiem

Zawsze wyśmienicie smakują, a do tego są szybkie w przygotowaniu. Rewelacyjna przekąska do telewizora, piwa, czy jako przystawka na imprezę.

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg filetów z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 serki śmietankowe Łaciate naturalne
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 pomidory
  • 8 liści szpinaku
  • 1 dip śmietanowy z czosnkiem i ziołami typu crème fraiche Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Mięso pokrój w plastry, rozbij i posyp przyprawą uniwersalną. Zieleninę posiekaj, a paprykę pokrójw kostkę. Serki ugnieć do uzyskania jednolitej masy, a potem wymieszaj z zieleniną i papryką. Dopraw solą i pieprzem.



Krok 2

Farsz nałóż na plastry mięsa i zawiń je roladki. Roladki usmaż na oleju po 5 minut z każdej strony. Możesz udekorować je natką pietruszki lub szpinakiem i pomidorami.

Roladki podawaj z dipem śmietanowym z czosnkiem i ziołami typu crème fraiche. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.