Rozpływająca się w ustach, intensywnie pomidorowa, soczysta wołowina, którą przygotujemy w niecałą godzinę! Wołowina z pomidorami to jedno z lepszych połączeń smakowych – takie danie ze smakiem zjedzą nawet dzieci!
Danie: Obiad
Osób: 1
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Soja
Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy sos sojowy, mąkę ziemniaczaną, 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę soli i pieprzu, po czym mieszamy i zostawiamy na 30 minut. Po tym czasie podsmażamy wołowinę w woku, stale mieszając.
Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Obieramy czosnek i cebulę oraz kroimy w drobną kostkę. Na patelni podsmażamy marchewkę, czosnek, cebulę, pędy bambusa i starty imbir. W dużym garnku gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.
Dodajemy pomidory z puszki i przyprawę do kuchni chińskiej i podsmażamy jeszcze ok. 5-10 minut. Po tym czasie dodajemy wołowinę i całość dusimy jeszcze przez ok. 20-25 minut. Podajemy ugotowanym z ryżem.
Dodaj komentarz