Pieczone chipsy z cukinii z parmezanem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g cukinii
  • ⅔ szklanki tartego parmezanu
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki oliwy czosnkowej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 230°C.



Krok 2

Cukinię zetrzeć lub pokroić w jak najcieńsze talarki. W misce wymieszać ser, bułkę, sól i pieprz.



Krok 3

Plasterki cukinii wysmarować oliwą czosnkową, panierować w serowej posypce.



Krok 4

Gotowe plasterki przekładać na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem lub wysmarowaną olejem tak, aby plasterki nie nachodziły na siebie. Piec przez około 20 minut do zarumienienia.



Krok 5

Podawać z ulubionym sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.