Pieczone ziemniaki z mozzarellą

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 150 g opakowania tartej Mozzarelli Mlekpol
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Umyj młode ziemniaki. Włóż je do miski. Dodaj przyprawy oraz oliwę. Rozkrój każdego z osobna na pół. Do środka każdego z ziemniaka włóż mozzarellę.



Krok 2

Wyłóż blachę do pieczenia papierem, ułóż na niej ziemniaki. Piecz w 160 stopniach aż będą miękkie. Podawaj posypane szczypiorkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.