Pierniczkowe babeczki z dyni

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Babeczki

  • 1 szklanka startej dyni na drobnych oczkach
  • 1 szklanka mąki owsianej
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/4 szklanki ksylitolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 garść rodzynek
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mleka ŁACIATE
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka karobu (można zastąpić kakao)

Krem

  • 250 g sera ricotta
  • 2 łyżki ksylitolu lub miodu
  • kropelki z gorzkiej czekolady lub startą gorzka czekolada do posypania

Przygotowanie

Babeczki

Mąkę, ksylitol, proszek do pieczenia, rodzynki, kakao, karob wymieszaj w jednej misce. W drugiej wymieszaj mleko, jajko, olej, miód. Na końcu dodaj startą dynię. Całość wymieszaj. Połącz masy z dwóch misek. Masę przełóż do foremek. Piecz ok 25 min w 180 stopniach. Odstaw do przestygnięcia.



Krem

Do miski przełóż ser ricotta. Dodaj ksylitol. Ubij masę. Przełóż masę do rękawa cukierniczego. Udekoruj babeczki. Posyp kropelkami czekolady.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.