Banany w czekoladzie

Deser idealny na dzień dziecka. Banany możesz nadziać na patyczki do szaszłyków lub do lodów, łatwiej je wtedy zaserwujesz. Posypane orzechami smakują rewelacyjnie.

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 5 bananów
  • - 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • - mix orzechów

Przygotowanie

Krok 1

Banany obierz i przekrój na pół. Nadziej je na drewniane patyczki. Następnie włóż je do zamrażalnika na ok. 15 min.



Krok 2

2 tabliczki czekolady rozpuść w garnku, na małym ogniu.



Krok 3

Schłodzone banany obtocz w czekoladzie i posyp pokruszonymi drobno orzechami.



Krok 4 

Odstaw do lodówki na 10 min.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.