piernik z orzechami i rodzynkami

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • 1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki
  • rodzynki
  • orzechy włoskie

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę należy wymieszać z cynamonem, sodą i kakao. Dodać cukier, mleko, olej i jajka i ponownie wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać dżem porzeczkowy i znów wymieszać.



Krok 2

Rodzynki i orzechy obsypać niewielką ilością mąki i dodać do ciasta. Ponownie wszystko wymieszać.



Krok 3

Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec około 60 MINUT godziny w temperaturze 180 stopni C. Podawać gdy ostygnie:) SNACZNEGO



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.