Pierogi z serem

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • ½ szkl. ciepłej wody
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • Sól

Farsz:

  • 25 dag sera białego mielonego
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • Cynamon

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z solą, zalać dość ciepłą wodą i wymieszać. Zagnieść gładkie ciasto i rozwałkować na grubość 1-2 mm lekko podsypując mąką, a następnie szklanką powykrawać koła.



Krok 2

Ser wymieszać z pozostałymi składnikami.



Krok 3

Na każde koło z ciasta nakładać po łyżeczce farszu, zlepiać pierogi.



Krok 4

Wrzucać do wrzącej wody, gotować około 2 minuty po wypłynięciu na wierzch, odcedzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.