Pierś kurczaka z serkiem

Autor:

Kamila O

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 serki topione w plastrach
  • Szczypiorek
  • Mąka pszenna
  • Bułka tarta
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć, przeciąć na pół i delikatnie rozbić. Następnie lekko oprószyć solą i pieprzem.



Krok 2

Na każdej piersi ułożyć 2 plasterki serka i łyżkę posiekanego szczypiorku. Zawinąć delikatnie do środka tak jak krokieta, następnie panierować w mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce.



Krok 3

Układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.