Sałatka z mięsem i pieczarkami

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15-20 dag pieczonego mięsa z kurczaka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ugotowana marchew
  • 0,5 szkl. ugotowanej ciecierzycy
  • 1 szkl. marynowanych pieczarek
  • 1 kiszony ogórek
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowaną marchewkę i kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę. Obrane jajka i upieczone mięso pokroić w dość grubą kostkę. Przygotowane składniki włożyć do miski.





Krok 2

Dodać osączoną ciecierzycę, posiekaną cebulę i pokrojone na połówki marynowane pieczarki.





Krok 3

Następnie połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Taką sałatkę można podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.