Idealne jesienne danie, które posmakuje chyba każdemu. Konieczne do wypróbowania w sezonie kurkowym. Proste i smaczne - nie wymaga dużo czasu na przygotowanie.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Mieszamy oliwę z solą i pieprzem, a następnie nacieramy nimi filety. Odstawiamy na 10 minut, po czym grillujemy.
Kurki dokładnie oczyszczamy i podsmażamy na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kiedy kurki się zarumienią, dodajemy serki topione i śmietankę Łaciatą. Całość przyprawiamy.
Ziemniaki obieramy i gotujemy.
Filety kroimy, podajemy z ziemniakami i sosem kurkowym. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz