Spaghetti z pesto, krewetkami i orzeszkami piniowymi to idealne danie na wyjątkową okoliczność lub kolację we dwoje. Szybkie w przygotowaniu, nie wymaga długich godzin spędzonych w kuchni. Wyjątkowe w smaku, a jak to mówią – przez żołądek do serca!
Danie: Kolacja, Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy, Skorupiaki
Krewetki obierz i oczyść. Czosnek pokrój na plasterki.
Orzeszki pinii upraż na suchej patelni, uważając, by się nie przypaliły.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzej masło. Dodaj krewetki, a chwilę później czosnek. Przesmaż je z obu stron, a następnie podlej winem.
Gdy wino odparuje, dodaj ugotowany makaron i pesto. Dokładnie wymieszaj.
Rozłóż zawartość patelni na talerze. Posyp orzeszkami piniowymi i tartym serem Jantar. Smacznego!
Jeśli używasz mrożonych krewetek pamiętaj, aby je wcześniej rozmrozić.
Dodaj komentarz