Pikantna zupa z serkiem topionym

Autor:

Śnieżynka

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wsypać do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową i gotować. Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekaną papryczkę chili i imbir. Na pozostałej oliwie poddusić posiekany por i pokrojone w kostkę pieczarki. Pieczarki i papryczkę połączyć z zupą, gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać ser topiony, doprawić do smaku, wymieszać. Zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 dag pieczarek
  • 1/2 małego pora
  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1/3 papryczki chilli
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 szkl. wody
  • 5 dag serka topionego ze szczypiorkiem
  • Sok z limonki
  • Sól
  • Szczypiorek siekany

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wsypać do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową i gotować.



Krok 2

Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekaną papryczkę chili i imbir.



Krok 3

Na pozostałej oliwie poddusić posiekany por i pokrojone w kostkę pieczarki.



Krok 4

Pieczarki i papryczkę połączyć z zupą, gotować do miękkości warzyw.



Krok 5

Pod koniec dodać ser topiony, doprawić do smaku, wymieszać.



Krok 6

Zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.