Pitaja Smoothie Bowl

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka świeżych truskawek
  • ½ szklanki wody
  • 100 g mrożonego puree z pitai
  • ½ szklanki mrożonych kawałków ananasa
  • ½ zamrożonego banana
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • ¼ szklanki świeżych malin
  • 1 łyżka masła migdałowego
  • 1 łyżka dużych wiórków kokosowych
  • 1 łyżka pestek dyni (pepitas)
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1 łyżeczka pyłku pszczelego

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki umyj, osusz, pozbaw szypułek i przekrój na pół.



Krok 2

Umieść truskawki, wodę, puree z pitai, ananas i banana w blenderze. Zmiksuj na gładką masę. W razie potrzeby dodaj syrop klonowy.



Krok 3

Przelej mieszankę do miski. Udekoruj malinami, masłem migdałowym, wiórkami kokosowymi, pestkami dyni, nasionami chia i pyłkiem pszczelim. Podawaj natychmiast. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.